A Lady :).
About Affiliates Entry Facebook
first interview... (^_*)
Saturday, May 22, 2010 • 5/22/2010 09:51:00 AM • 0 comments
assalamualaikum..
yes.. dah lama tak bblog... mungkin hantu2 pun dah berkeliaran dalam blog nie... bersarang bagai.. jadi dahulukan dengan salam...hahahaha (^_*) sibuk melanda sejak bukan setakat jadi bibik tapi jadi assistant ustazah..wat SPSS.. hanya guru2 yang tahu.. and me harap...pengalaman belajar guna program nie...boleh diteruskan if me terpilih tok smbung ijazah pendidikan yang akan diketahui minggu ke-3 bulan jun ini... post nie...khas untuk apa cerita best untuk perkara apa yang ditanya penemuduga time me dapat temeduga pada 19.5.10 di usm kubang kerian,kelantan... setelah lulus medsi me akhirnya dipanggil.. harapan... tapi...semua ditentukan oleh UPU.. jadi tunggu dengan sabar ye zulaikha oi... (^_*) ok2 tanpa berlengah2 me akan story dari A sampai Z apa encik2 tu tanya+jawapan dari me... sebab me rasa kelakar... and nielah pengalaman pertama dalam hidup me... jom2...

lokasi: dalam bilik kuliah 7. usm,kubang kerian,kelantan
kos: 1.BM 2.PJK
bil orang: 3 orang penemuduga (lelaki) + nur zulaikha_jue (^_*)
dialog (lebih kurang la):

jue : ketuk pintu.....beri salam.. assalamualaikum..jalan dengan confident (hakikat kasut longgar gara2 pakai stokin) letak fail+senyum meleret.lalala..

tiba2 orang 2 tunjuk kertas ujian buta warna suruh baca...

penemuduga : tunjuk dekat kertas 2...me wat blur je...baru sedar die suruh baca... pastu suruh me berdiri tegak2... ok boleh baca sekarang sambil tunjuk guna pembaris panjang...
jue : 16.....34.....26....67..... 59....59...59 la..... memang 59 la kan... (adoi..rupa2 saja2 nak kena kan me dah...hampeh tol...) and die terus tunjuk no seterusnya...37...

ambik tempat duduk+ penemuduga tu duduk baca fail yang me bagi 2...

penemuduga: NUR ZULAIKHA BINTI FAU...........ZILAN... (dengan payah die menyebut nama abah nie)
jue : bukan... FOZILAN
penemuduga : nie...apa maksud nama ZULAIKHA nie?????
jue : ikut buku yang saya baca nama ZULAIKHA nie ialah isteri kepada pembesar mesir... (pis2..pis2..hakikat dalam buku 1 lagi tulis maksudnya kecantikan...kot lah me nak cakap..kang kata me perasan pula..lalaalla)
penemuduga : ok2..muke tersengih2..
penemuduga : nie asal orang mana???
jue : JERANTUT, PAHANG..
penemuduga : apa yang istimewa yang ada kat jerantut???
jue : TAMAN NEGARA....
penemuduga : sekolah mana dulu???
jue : sek.men.keb padang saujana jerantut...
penemuduga : oh...yang sekolah padang kat raiway keretapi tu ye???jadi kena turun PJ warming up dulu ar sebelum turun yang padang dekat bawah bukit 2??
jue : haah...yang dekat belakang hospital 2.. tapi...warming up dekat padang jelah...
penemuduga : lah..saya cakap dekat padang 2 lah warming up nya (pana me...padahal die cakap gitu..adoi..hakikat die suka buli me...n push2)
penemuduga: nie datang nie bila kat cini??? pukul berapa sampai++++ cam2 soalan merepek2 je.. (me pelik sebab die tak suruh me perkenalkan diri langsung...relax2)

teruskan story....

penemuduga : nie awk nie...pilih kos bm dekat upm??? kos pjk kat uitm???
jue : haah ...
penemuduga : ai...jangan haah je... ya la ckap nya...... kenapa awk berminat jadi cikgu BM nie???
jue :haah... (pana).. ya..ya.... sya memang minat nak jadi cikgu nie sejak saya sekolah rendah lagi.... blallalalablalalabllaa...(tak ingat lol..)
penemuduga : ok...sekarang saya nak tengok awk bersyair......pernah tak bersyair???
jue : pernah... baca... tapi sekarang sya tak de lirik... saya tak boleh spontan.. (pana....................)
penemuduga :ok...sekarang...cuba awk baca pantun...
jue : (apa ek starting die?????? duk berfikir + pana sebab cuak kot...lupa2..)
penemuduga : buah cempedak...
jue : ya..ya...saya dah ingat... "buah cempedak diluar pagar....++++++ kami budak baru belajar...kalau salah tolong tunjukkn.."
penemuduga : kami??? betul ke???
jue : betullah..
penemuduga : tu awk duk sorang ke ramai..
jue : (pergh..malu2) sorang la....
penemuduga : ok...sekarang saya nak awk tukar pantun awk tu jadi syair...boleh???
jue : boleh ke??? saya tak de lirik die..tapi saya cuba la...baca2 rangkp 2....versi syair...
penemuduga : ai...awk nie bersyair ke??? cam ramlah ram nyanyi je....... (tersengih2 diorang)
jue : ha??? salah ke??? (muke simpati+senyum2 malu pandang diorang+me rasa pun cam me nyanyi..lalallaa...dgn bergema tempat 2...sedap gak la kot...lalalla )
penemuduga : ok..kalau awk dapat pndidikan khas...awk nak ambik tak???
jue : saya sanggup...saya tak kisah...
penemuduga : eh..nie kene basuh berak budak nie???? betul ke awk snggup???
jue : ye.. saya tak kisah... saya minat kerjaya nie.. (jeng..ringkas2 je jawapan me tau....sebab cuak..tak reti nak hurai panjg2..kalau tak hbis sejam wktu...lalalala)
penemuduga : nie...awk pilih kos pjk nie napa???
jue : sya memang pilih kos 2..sebab saya ambik subjek s.sukan sejak f4 (die duk tengok slip exam) +(memang 2 la pun sebb me ambik kos pjk....target utama...subjek BM...)
penemuduga : nie...dekat sekolah...awk main permainan apa???? peringkat sekolah ke???daerah ke???
jue : sya pernah main daerah... yang antara sekolah2 tu... main bola jaring...
penemuduga : posisi apa awk main???
jue : GK.....GS pun leh gak...
penemuduga : simpanan tak jadi ke??? (nada push je+perli)
jue : sya jadi juga... tak lah sya nak main full game smpai hbis...
penemuduga : jadinya awk boleh main mana2 posisi???
jue : sya main... kalau tak de orang... sya boleh main mana2 posisi je... (nada yakin telajak)
penemuduga : emh...nie boleh simpan nie...

selesai...ucap terima kasih keluar..lallaala..lega tol lepas keluar...siap me dan lepak lagi dengn budak2 dekat luar...sebelum nie..takde pun orang borak2...cerita la pe me kena.. tapi kan...hakikat..byk lagi die tanya...nie je kot me ingat...and...kebnyakkn soalan me dpt dalam BM...llalalala.. fokus lebih kepada subjek first yang me ambik...and BI... 1 soalan je....

bisik-bisik:
hope2...minggu k3 bulan 6 nanti..me akan dapat ditempatkan ke mana2 universiti... kalau ada rezeki...me harap sangat dapat bidang perguruan....amin2.....

Labels: ,



PASTFUTURE
Hello;
Hi *wave hand*. Namely Zulaikha Fozilan. A girl. A woman. A daughter. A wife to-be. A teacher to-be.
Music peak
Shout !
Memory
Sejarah mungkin berulang~~ cewah jiwang karat aku-.-
  • cerita yang ke-100 **campur2**
  • new cat..***
  • new pokok=baby**
  • long time ago!!! (^_^)
  • selamat tinggal cameron!!!
  • anugerah cemerlang spm+stpm 09 di smkps
  • mimpi ku jadi kenyataan **katak**
  • family day pejbt tanah cameron di laketown,perak**...
  • me menjahit labuci..
  • i love f6 so much!!**

  • Big Clap!
    Template :Masterly_elmo
    Tutorial : Afiqah Wana Atiqah
    Pictures : We Heart It
    Best View : Google Chrome