A Lady :).
About Affiliates Entry Facebook
mimpi ku jadi kenyataan **katak**
Thursday, April 1, 2010 • 4/01/2010 08:04:00 PM • 0 comments
semalam tidur dekat 2 pagi..layan perasaan... (tak tentu arah).. bangun subuh terus gosok baju mama n tasya...lepas 2..me tidur balik...bangun2..pukul 8:30am dah (sebab bunyi loceng)..tapi time nak bangun nie kan...me alami mimpi agak ngeri...pe tak nya..me mimpi..me nak pergi tandas...tapi.. ada katak..ala dialog ginilah
bla...bla...bla...panjang jalan cerita..bla..bla...tut..tup..tup..
"oi..ambik ar katak 2..."(me dengan nada yang tinggi tanpa melatah)
"ha...........da lagi..ambik2 ar cepat"(dengan tunjuk kearah katak yang k2)
**sedar2 je tidur.... me bangun dari katil... pana**(nasib baik jam loceng 2 mengerakkan me)

dari pukul 10:00am-7:10pm me tak lekat dekat rumah....macam2 aktiviti(mood tak ok nak duk sorang2)...kemas rumah + pergi rumah cik idah + pergi kedai kain + pergi avon + hantar cik idah + balik rumah + masak + baca novel + ambik tasya sekolah + tengok tv + pergi avon lagi + pergi beli pisang goreng,keledek goreng,keropok + lepak makan dekat rumah cik idah sampai pukul 7:00pm..

time nak ending lepak tu..duk borak2 dengan cik idah...ila...n cik ida...me nie pun..kusyuk je borak (depan rumah cik idah) me tak pakai selipar... me pun time borak2 tu.. me tahu la dekat citu da lubang.. me tetutupla pulak...lubang 2.. (kecik je lubang 2..) tah macam mana..me rasa lembik je...rasa cam kena sentuh...cam ada benda nak keluar... rupanya...
"oit..katak" melompat macam orang gila...jerit2... (sampai tak de suara nie...) puas diorang nie gelak...gelak...hahhaa..ila n cik ida pun lari gak..


ala2 ginilah rupa katak 2.... tapi kecik cikit...2 ekor.. cik idah kata.. me p tutup lubang udara die..2 yang katak 2 keluar...lallalala..

bisik-bisik:
patutlah me mimpi ada 2 ekor katak...tapi me nampak cool je..tapi..hanya mimpi.. hakikat.. bila tol2..mahu meremang bulu tengkuk..mimpi.. mainan tidur betul..asal hari nie..pasal katak je...pe makna katak dalam hidup ku??? hanya seseorang je memahami..kenapa hari nie...katak..leh muncul..

Labels: ,



PASTFUTURE
Hello;
Hi *wave hand*. Namely Zulaikha Fozilan. A girl. A woman. A daughter. A wife to-be. A teacher to-be.
Music peak
Shout !
Memory
Sejarah mungkin berulang~~ cewah jiwang karat aku-.-
  • family day pejbt tanah cameron di laketown,perak**...
  • me menjahit labuci..
  • i love f6 so much!!**
  • oh jog!!OMG!!
  • liku2 sepanjang pejalanan ke melaka**
  • result STPM** + kenduri time
  • sekejap+ssekejap...
  • hari2 yang menyeronokkan+meletihkan*
  • **membaca novel kembali
  • kenduri kahwin adik jiran ku..

  • Big Clap!
    Template :Masterly_elmo
    Tutorial : Afiqah Wana Atiqah
    Pictures : We Heart It
    Best View : Google Chrome